Семействата на бебетата, които бяха убити или нападнати от серийният

...
 Семействата на бебетата, които бяха убити или нападнати от серийният
Коментари Харесай

„Злото, маскирано като медицинска сестра“: Какво казаха семействата на жертвите за Люси Летби?

 

Семействата на бебетата, които бяха убити или нападнати от серийният палач Люси Летби във Англия, описаха пред съда по какъв начин случилото се е повлияло на живота им.

Бившата здравна сестра беше наказана на пожизнен затвор  без право на опрощение за убийството на седем бебета и опита за ликвидиране на още шест други. Родителите на жертвите направиха изказвания преди присъдата да бъде прочетена.

Тиха и задръстена студентка, която обича да танцува салса... само че в действителност - невъзмутим умопобъркан

В правосъдната зала част от фамилиите плачеха безшумно. Дори членове на журито бяха очевидно смутени до момента в който слушаха изказванията.

Люси Летби отхвърли да участва в съда.

Майката на бебета А и Б

„ Мислеше си, че е твое право да си играеш на Господ с живота на децата ни “

Близнаците са нападнати през юни 2015 година Бебе А е убито на 8 юни, като Летби се е пробвала да убие и сестра му 28 часа по-късно.

„ Умовете ни са толкоз травматизирани от случилото се, че не ни разрешават да си спомним за нощта, в която умъртви детето ни. След като загубихме бебе А, бяхме изпълнени със боязън за живота на сестра му бебе Б. Толкова сме признателни за този боязън, тъй като точно той избави живота ѝ. През цялото време имаше някой от фамилията, който я наблюдаваше “, съобщи майката пред съда.

„ Не знаехме, че чакаш да си тръгнем, с цел да я нападнеш още веднъж. Мислеше си, че можеш да влезеш в живота ни и да го обърнеш с главата надолу, само че в никакъв случай няма да спечелиш. Надяваме се да живееш извънредно дълго и всеки ден да бъде изтезание за теб “, добавя тя.

Майката на бебе В

„ Знанието, че неговият палач ни е следил от самото начало е еднакво на хорър филм “

Майката на бебе В си спомня „ невероятната вълна от страсти “, когато за първи път прегръща детето си. Тя го назовава „ малко, борбено момче “. Бебе В е убито на 14 юни 2015 година

Жената си поръчва колие с отпечатъците от ръчичката и крачето на бебенцето след гибелта му, само че го смъква, откакто схваща, че точно Люси Летби е взела тези отпечатъци преди да го убие.

„ Няма присъда на света, която може да се съпостави с ужасяващата мъка,която изживяваме като семейство “, споделя дамата.

Майката на бебе Г

„ Отчаяно желаех да я усетя, да я помириша, да я гушна “

Майката на бебе Г държи в ръцете си играчка зайче по време на изявлението си. След като щерка ѝ е убита на 22 юни 2015 година, тя упорства за отговори, само че в началото ѝ е казано, че казусът не касае полицията.

„ Толкова ми липсваше… обезверено желаех да я усетя, да я помириша, да я прегърна. Отчаяно желаех да е в сигурност “, споделя майката.

Тя съобщи също, че е изгубила убеденост като „ жена, другар и брачна половинка “ и бракът ѝ потърпевш от цялата история.

„ Откакто бебе Г умря пребивавам като сянка “, споделя тя.

Майката на бебета Д и Е

„ Светът ни беше опустошен, откакто срещнахме злото, маскирано като здравна сестра “

Летби убива бебе Д на 4 август 2015 година Едва 24 часа по-късно се пробва да убие и брат ѝ – бебе Е.

Майката съобщи, че фамилията ѝ се усеща „ като с доживотна присъда поради стореното от Летби “. Заради офанзивата над второто бебе, синът ѝ има потребност от сложни грижи. Майката към момента се плаши да го остави самичък.

Когато Летби е посочена като обвинена за ликвидиране, тя и брачният партньор ѝ се почувствали „ излъгани и тотално съкрушени “. Тя разказва неналичието на здравната сестра в съда като „ финален акт на злото “.

Бащата на бебе Ж

„ Нейното положение визира всеки аспект на живота ни “

Бебе Ж получава тежки увреждания, откакто Люси Летби се пробва да я убие два пъти през септември 2015 година

„ Всеки ден седях там и се молех на Господ да я избави. Спаси я, само че дяволът я откри “, сподели бащата за престоя им в болничното заведение.

Сега бебе Ж е с цялостна слепота, церебрална парализа и прогресивна сколиоза. Бащата показа, че брачната половинка му има единствено към 2 часа отмора всяка нощ.

„ Гледаме другите фамилии и децата им по какъв начин вървят за риба, играят футбол… все неща, които ние не можем да създадем. Тя в никакъв случай няма да отиде на посетители с преспиване, в никакъв случай няма да бъде в гимназията, да има другар или да се омъжи “, сподели той пред съда.

Майката на бебе З

„ Част от нас умря дружно с нея “

Бебе З било с положителни витални индикатори и се хранело добре преди да почине, споделя майка му пред съда. Семейството ѝ към този момент правело проекти по какъв начин ще я прибере вкъщи, когато получили информацията, че щерка ми още веднъж е припаднала. На 23 октомври 2015 година Люси Летби я убива.

„ Тя беше нашата прелестна дребна принцеса. Не мога да опиша болката от загубата ни “, споделя майката.

Жената споделя по какъв начин цялото ѝ тяло треперело, когато научила, че има задържан за гибелта на щерка ѝ. „ Бяхме безусловно унищожени, че някой може да аргументи нещо толкоз неприятно на дребното ни момиченце “.

Майката споделя, че случилото се е довело до загуба на доверие в медицинските експерти.

„ Не мога да оставя децата си в болница. Повече в никакъв случай няма да вярвам на различен човек. Едва ли в миналото ще преживеем това, че щерка ни е била измъчвана до момента в който най-сетне се е предала “, споделя дамата.

Бащата на бебета И и Й

„ Летби непрекъснато ме наблюдаваше “

Медицинската сестра се пробвала да убие момчетата близнаци при започване на април 2016 година Баща им споделя, че гледката по какъв начин сина му припада е „ вечно изчегъртана в съзнанието му “.

Първоначално на фамилията било казано, че това е обикновено за бебета, родени по-рано. „ Тогава не знаехме, че година по-късно полицията ще почука на вратата ни и ще ни каже, че проверява опит за ликвидиране на близнаците “, споделя мъжът.

„ Предписаха ми антидепресанти. Помагат, само че в никакъв случай няма да отстранен възприятията, които имам като родител “, споделя той.

По време на делото веднъж мъжът седнал наоколо до обвинената, която непрекъснато го гледала. „ Това ме накара да се усещам извънредно зле, трябваше да се преместя, с цел да не ме вижда “, споделя той.

Майката на бебе К

„ Детето ни има трайни увреждания поради пострадванията от Люси Летби “

Медицинската сестра се пробва да убие момченцето през юни 2016 година „ Денят, в който ни повикаха в неонатологията, беше най-ужасният ден в живота ни “, споделя майката.

По думите ѝ тя постоянно е усещала, че синът ѝ е съзнателно наранен. „ Не знам дали това беше майчин инстинкт, само че просто знаех. Просто не можех да проумея по какъв начин едно бебе може да е добре и в идващия миг да кърви и да има потребност от сърдечен масаж “, споделя тя.

„ И двамата със брачна половинка ми изживяваме още веднъж и още веднъж този ден “, споделя дамата.

Тя споделя и въздействието, което има случилото се върху нея и брачна половинка ѝ. Двамата към момента имат камера в стаята на сина си, с цел да го следят до момента в който спи. „ Изключително доста го пазим. Решихме да учи у дома, тъй като не желаеме да го поверяваме на никой различен “, споделя тя.

Родителите на бебе Л и М

„ Това ме унищожи като човек и като татко “

Семейството има тризнаци, всичките момчета. Две от тях са убити на 23 и 24 юни 2016 година

След гибелта на бебе М Летби изглеждала „ неутешима “, споделя майката. Сега тя споделя, че ненавижда обстоятелството, че точно Летби последна е прегърнала сина ѝ.

Бащата на момчета, облян в сълзи, сподели, че гледката на сина му Л по какъв начин се утежнява и умира е нещо, което „ в никакъв случай няма да не помни “. Мъжът споделя, че след случилото се има проблеми с алкохола и се бори със суицидни мисли.

„ Омразата, която имам към Летби в никакъв случай няма да си отиде. Ще продължи да ме преследва и да въздейства на живота ми “, споделя мъжът.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР